Tomatsalsa

Streetfood kokkens opskrift på en frisk og smagfuld salsa til nachos og tacos.

Salsaen stammer fra det mexicanske køkken og findes i et væld af variationer. Den er perfekt som smagsgiver til tacos og gryderetter eller som dyppelse til nachos. Her giver vores streetfood kok sit bud på en lækker tomatbaseret salsa.

Opskrift på tomatsalsa

Ingredienser til tomatsalsa
4 store tomater
2 fed hvidløg
1 mellemstort rødløg
1 jalapeno
Saften fra 1⁄2 lime eller citron Salt og peber
Evt. sukker/honning

Fremgangsmåde:

  • Bag to tomater i ovnen ved 180 grader med lidt olivenolie, salt og peber
  • Skær de to andre tomater over og fjern indmaden
  • Hak tomater, rødløg og jalapeno fint og bland sammen i en skål
  • Pres hvidløg ned i skålen
  • Tag de bagte tomater ud af ovnen, når de er begyndt at sprække
  • Blend dem og tilføj til resten af grøntsagerne
  • Rør det hele godt sammen og smag til med salt og peber
  • Tilføj evt. en smule sukker eller honning, da den søde smag er med til at fremhæve smagen af tomater.

Tip: Vil du have din salsa ekstra stærk, kan du tilsmage den med din yndlings chilisovs eller tilføje en chili af den stærkere slags, f.eks. habanero. Du kan også tilføje sæsonens krydderurter som f.eks. oregano, koriander eller timian for at variere smagen.

Velbekomme!

Se vores nemme opskrift på tomatsalsa i videoen herunder.