Pulled pork slider

Her får du opskriften på de populære miniburgere – sliders – med pulled pork, frisk coleslaw og barbecuesauce.

De amerikanske sliders er utrolige populære, uanset om vores foodtrucks skal ud til firmafesten eller konfirmationen – og med god grund! De små burgere er fyldt med mørt kød, sprødt grønt og masser af barbecuesauce. Dertil kommer de i mundrette bidder, så man har en god undskyldning for at spise mere end én.
Herunder kan du se vores streetfood koks opskrift på den populære slider med pulled pork.

Opskrift på pulled pork sliders

Opskrift til ca. 25 sliders

Ingredienser til pulled pork
1,5 kg nakkefilet
1 tsk paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk stødt spidskommen 1 tsk cayennepeber
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber 1 tsk løgpulver
1 tsk brun farin
1⁄2 tsk tørret chili
1 tsk hvidløgspulver

Ingredienser til coleslaw
1⁄2 rød spidskål
1⁄2 hvid spidskål
4-6 gulerødder
2 dl mayonnaise
4 dl creme fraiche
1 tsk hvidvinseddike
2 tsk spidskommen
1 tsk honning/sirup
2 tsk sennep
Salt
Peber
Citron

Øvrige ingredienser
Mini-burgerboller
Barbecuesauce

Fremgangsmåde:

Dagen før

  • Bland alle krydderier til kødet sammen
  • Gnid krydderiblanding grundigt ind i kødet, så alle dele af kødet er dækket af et godt lag
  • Læg kødet i et ildfast fad og dæk til med alufolie
  • Sæt fadet i ovnen ved 120-130 i 8-10 timer
  • Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du hælde lidt vand i bunden af fadet, skrue temperaturen op til ca. 160 grader og give kødet 4-6 timer.

Sparetip: Steg din pulled pork i løbet af natten. Den passer sig selv i ovnen, og strømmen er også noget billigere om natten.

På dagen:

  • Snit rød og hvid spidskål og riv gulerødder til coleslaw
  • Bland mayonnaise, creme fraiche, hvidvinseddike, spidskommen, honning/sirup og sennep sammen
  • Smag dressingen til med salt, peber og citron
  • Vend dressingen sammen med grøntsagerne
  • Tilføj evt. dressingen lidt ad gangen, så du kan styre, hvor cremet du vil have blandingen
  • Anretning: Trevl kødet op og server det på en lunet mini-burgerbolle med friske coleslaw og din yndlings barbecuesauce.

Velbekomme!

Se vores opskrift på pulled pork i videoen herunder.