Jordbær- og rabarbertrifli
Streetfood kokkens opskrift på en sød, sprød og syrlig dessert til sommeren.
Intet smager af sommer som sæsonens nye jordbær og rabarber. Kombiner med lidt sprøde makroner og vaniljecreme, og du har den skønneste trifli til sommerens fester og arrangementer. Trifli er en klassisk dessert, der kan laves i et utal af kombinationer. Her giver vores streetfood kok sit bud på sommerdesserten med jordbær og rabarber.
Opskrift på jordbær- og rabarbertrifli
Ingredienser til råsyltede rabarber
100 g sukker
100 g vand
1⁄2 citrons saft og skal 300 g rabarber
Ingredienser til jordbærkompot
400 g jordbær fra frost 50 g sukker
1/2 vaniljestang
Ingredienser til vaniljecreme
1⁄2 liter fløde
80 g sukker
1 vaniljestang
2 pasteuriserede æggeblommer 50 g sukker
Øvrige ingredienser
1 pose makroner Evt. lidt marcipan
Citronmelisse eller frysetørrede hindbær til topping
Fremgangsmåde:
Dagen før:
- Snit rabarberne i små stykker
- Kog vand, sukker og citron op hæld ud over rabarberne
- Lad rabarberne ligge i sukkerlagen i et døgn
På dagen:
- Kog fløde, sukker og vaniljestang op til vaniljecremen og sæt på køl
- Kog jordbær sammen med sukker og vaniljestang
- Blend blanding let, så der stadig er små stykker af jordbær i kompotten
- Tilføj de råsyltede rabarbere til kompotten
- Tag den afkølede fløde ud og pisk om som en flødeskum
- Pisk pasteuriserede æggeblommer og sukker og vend massen forsigtigt i flødeskummen til en dejlig cremet konsistens
- Knus nogle makroner og bland evt. lidt marcipan i
- Anretning: Læg de knuste makroner i bunden af glasset, derefter kompot og creme. Gentag lagene og pynt af med citronmelisse eller frysetørrede hindbær på toppen.
Velbekomme!
Se vores jordbær- og rabarbertrifli i videoen herunder.