Butter chicken

Lav butter chicken med den ægte autentiske smag af det indiske køkken. Vores streetfood kok giver sin opskrift på den populære ret.

Det indiske køkken er kendt for sit aromatiske smagsunivers fyldt med varme og krydderier. Butter chicken er ingen undtagelse. Derfor falder retten også i de flestes smag og er et sikkert hit, når der bliver bestilt foodtruck til firmafesten eller den runde fødselsdag.
Herunder får du vores streetfood koks opskrift på den velsmagende ret.

Opskrift på butter chicken

Portion til 4 personer

Ingredienser til kylling
500 g benfri kyllingeoverlår
250 g græsk yoghurt
100 g garam masala

Ingredienser til sauce
500 g knuste tomater
250 ml fløde
1 løg
3 hvidløg
1⁄2 spsk revet ingefær
1 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
1 tsk knust chili
1 tsk kardemomme
1⁄2 tsk stødt nellike
100g smør
Salt, peber og chili efter behov

Øvrige ingredienser
Peanuts
Forårsløg (eller koriander)
4 dl basmatiris
Fladbrød / naanbrød

Fremgangsmåde:

Dagen før/om morgenen

  • Mariner kyllingeoverlårene i blanding af græske yoghurt og
    garam masala og lad stå i køleskabet i et døgn eller mindste 4 timer.

På dagen:

  • Steg de marinerede kyllingeoverlår let på panden, så de får
    en lækker stegeskorpe. Bag dem derefter i ovnen i ca. 10
    minutter ved 170 grader.
  • Rist løg, hvidløg og ingefær af i lidt olie i en varm gryde
  • Tilføj knuste tomater og rør rundt
  • Tilføj fløde og rør rundt
  • Smag til med chili, salt, peber og smør
  • Vend kyllingen i saucen og lad koge op et minut
  • Kog basmatiris
  • Steg fladbrød på en varm pande i en smule olie
  • Anretning: Server med ris og fladbrød og drys peanuts og forårsløg på toppen

Tip til den travle hverdag: Har du ikke lige haft tid til at marinere kyllingerne dagen forinden, kan du tilføje dem til saucen og lade retten simre ved lav varme i 30-35 minutter, indtil kyllingerne er møre.

Velbekomme!

Se opskriften på saucen til butter chicken i videoen herunder.