Street food til festen

Mad til firmafest

Når man skal holde en firmafest er maden en rigtig vigtig ingrediens. Måltidet samler mennesker og skaber sammenhængskraft på tværs af afdelinger og medarbejdergrupper. Maden er en fællesnævner, som vi altid holder af at snakke om. Derfor er det naturligvis vigtigt, at du som arrangør gør dig umage for at finde lige netop den mad, der passer til din virksomhed og anledningen. Hvis du har lyst til at hoppe på streetfood bølgen og opleve den skønne smag af autentiske retter fra hele verden lavet af friske råvarer, så læs med her.

Mobile køkkener lige til døren

Streetfood har efterhånden vundet indpas i alle dele af den danske befolkning og især med det forholdsvis nye fænomen foodtruck, er der lagt an til, at streetfooden kan blive endnu mere populær. Det kan den, fordi maden nu kan komme til dig som kunde i stedet for omvendt. En foodtruck er nemlig en lille lastbil eller varevogn med indbygget køkken, som kommer lige derhen, hvor festen holdes. Det gør streetfood til et meget enkelt og velegnet koncept til fester – ikke mindst firmafesten.

Skønne smagsoplevelser

Det er naturligvis ikke kun foodtruckens mobilitet, der gør den til et velegnet valg, når virksomheden gerne vil samle medarbejderne til en festlig lejlighed. Primært er det selvfølgelig fordi, at den mad, som bliver tilberedt i de små mobile køkkener, smager fantastisk. Der er et stort udvalg af forskellige foodtrucks, der alle er specialiseret indenfor deres egen genre. Du har altså som arrangør de allerbedste odds for at skabe et succesfyldt arrangement, der byder på én eller måske endda flere lækre smagsoplevelser fra hele den vide verden. For naturligvis behøver du ikke nøjes med at leje én foodtruck. Du kan vælge to eller tre alt efter virksomhedens eller festens størrelse.

Flow og liv

Når gæsterne selv skal bevæge sig for at få mad skaber det et helt andet flow og liv i festen. I endnu højere grad end ved et traditionelt tag-selv-bord, kommer gæsterne i snak, når det er en foodtruck, der står for maden. Det kan nemlig ikke undgås, at der opstår lidt kø og ventetid, når gæsteren skal bestille mad. Men den ventetid kan du som arrangør udnytte rigtigt godt ved at sørge for, at der er et hyggeligt område, som gæsteren kan opholde sig i under ventetiden. Er det om vinteren, kan du sørge for, at der bliver stillet tønder op med bål i og placeret afslappede siddemøbler ved siden af, så gæsterne kan holde varmen mens de venter og småsnakker. Er det om sommeren, kan der være hængt lyskæder op i et træ eller en pavillon og måske også sat varmeovne op alt efter temperaturen. De afslappede møbler er vigtige for at få gæsterne til at slappe af og indlede samtaler med de andre gæster.

Streetfood som natmad

Hvis firmafesten er et aftenarrangement har du også den mulighed at vælge, at der skal komme en foodtruck og tilberede natmaden. Det vækker altid begejstring, når der sker noget andet end det sædvanlige ud på de små timer. Det giver et fint signal til gæsterne om, at nu går festen ind i sin afsluttende fase. Gæsterne kan vælge at blive stående udenfor og spise deres streetfood eller sætte sig ind og snakke lidt videre til det er tid at gå hjem. Hvis du ikke er til krydret og eksotisk mad om natten, er der også velkendte klassikere som pizza og hotdog naturligvis tilberedt i en super lækker variation, så de adskiller sig markant fra de varianter, vi ellers kender fra det danske natteliv. Det der kendetegner streetfooden, som serveres fra en foodtruck er nemlig at det er veltillavede retter skabt af gode råvarer.